Ryszard SzurkowskiWe wtorkowe przedpołudnie w warszawskiej restauracji Avangarda, odbyła się konferencja prasowa przed I Balem Mistrzów Kolarskich.

Na konferencję prasową poza licznie zgromadzonymi dziennikarzami, przybyli m.in. Ryszard Szurkowski, Marian Więckowski, Zbigniew Szczepkowski, Paweł Romański, Bogdan Tuszyński czy Mieczysław Jachacy.

„Pomysł na organizację balu zrodził się dwa lata temu, podczas 80-tych urodzin Bogdana Tuszyńskiego„- rozpoczął Mieczysław Jachacy, były kolarz, obecnie restaurator oraz gospodarz miejsca, w którym odbędzie się bal. „Chcemy aby ta rodzina kolarska spotykała się nie tylko w lecie, w trakcie sezonu, ale także zimą. Będzie to prawdziwe spotkanie pokoleń, ze swojej strony zapewniam, że bal będzie imprezą cykliczną, co roku w innej formule” – dodał jeden z organizatorów imprezy.

Z kolei Grzegorz Wajs, były kolarz, organizator maratonów Poland Bike, współorganizator balu powiedział: „To będzie pierwszy, historyczny bal i od razu zaczynamy od dziesiątki kolarzy szosowych wszechczasów. Zapewniam, że będzie to niezwykłe wydarzenie, a uczestniczyć w nim może każdy. Serdecznie zapraszamy sympatyków kolarstwa”.

Ryszard Szurkowski, przyznał że jest zapraszany na wiele tego typu imprez, ale ta będzie wyjątkowa:

„Biorę udział w wielu plebiscytach, często lokalnych, gdzie wybierany jest sportowiec, niekoniecznie spośród kolarzy. W sobotę będzie to typowo kolarskie święto, to mobilizuje aby tu być. Będzie okazja spotkać się z grupą przyjaciół w jednym miejscu, cieszę się że będę miał okazję zobaczyć się z moim nauczycielem kolarstwa – Stanisławem Gazdą. Ostatni raz w tak licznym gronie widzieliśmy się 15 lat temu w hotelu Warszawa. Wierzę i liczę na to, że bal będzie imprezą cykliczną”.

Przypomnijmy, że podczas imprezy zostanie uroczyście przedstawiona „Złota” Dziesiątka Polskich Kolarzy Wszechczasów wybrana przez kapitułę konkursową, złożoną z dziennikarzy zajmujących się kolarstwem.

Areną I Balu Mistrzów Kolarskich 25 stycznia będzie sala balowa Restauracji Avangarda w Domu Technika NOT w centrum Warszawy, przy ul. Czackiego 3/5. Start – 19:00.

Będzie muzyka na żywo i świetne, kolarskie menu: m.in. „Rozgrzewka „bez koksu”, „Peleton Czesia Langa”, „Rozjechany na szosie”, „Lotna premia Zenka Jaskuły”, „Bufet Gawliczka pod Przesieką”, „Przypalony bufet na rancie”. Co za potrawy kryją się pod tymi nazwami? Wystarczy nabyć zaproszenie i zameldować się w sobotę w restauracji Avangarda. Zapraszamy!

Portal naszosie.pl jest oficjalnym Patronem medialnym I Balu Mistrzów Kolarskich.

Zapraszamy do zabawy i zagłosowania na kolarza wszechczasów według Czytelników naszosie.pl > tutaj

I Bal Mistrzów Kolarskich

Organizatorzy: Restauracja Avangarda, Dom Technika NOT, Fundacja Sport i Poland Bike.

Patronat honorowy: Polski Związek Kolarski

Patronat medialny: www.naszosie.pl

CENA ZAPROSZENIA: 150 zł od osoby

REZERWACJA I SPRZEDAŻ ZAPROSZEŃ

Restauracja „Avangarda”, ul. Czackiego 3/5, Warszawa

tel. 22 336 12 13, 22 336 12 14

ODBIÓR ZAPROSZEŃ w Restauracji „Avangarda”

Więcej na www.polandbike.pl i www.facebook.com/Poland.Bike.Marathon

Poprzedni artykułWstępny skład CCC Polsat Polkowice na Etoile de Bessèges
Następny artykułSantos Tour Down Under: Diego Ulissi najlepszy na drugim etapie! (Video)
Pomysłodawca, założyciel i właściciel naszosie.pl. Z wykształcenia ekonomista, kilkanaście lat zarządzający oddziałami banków. Pracę w „korpo” zakończył w 2013 i wtedy to zdecydował poświęcić się tylko pasji. Na szosie jeździ amatorsko od ponad 20 lat. Mąż i ojciec dwóch synów.
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments