„To ciąg dziwnych przypadków, które tylko bardziej pogłębiają ten cały bałagan”, pisze Astana w oświadczeniu.

Kucharz, który przygotowywał stek dla Alberto Contadora uważa, że mięso mogło zawierać Clenbuterol, co spowodowało że Hiszpan miał pozytywny wynik testu na Tour de France. Kucharz powiedział, że nie ma wątpliwości co do niewinności Contadora. Paco Olalla, kucharz Astany, który prowadzi restaurację El Palacete w Peñaranda de Duero, niedaleko Burgos w Hiszpanii, potwierdził istnienie dowodu zakupu na zamówiony stek przez ekipę Astany.

„To ja byłem odpowiedzialny za gotowanie dla zawodników. Tego dnia w Pau odmówiono mi w hotelu dostępu do kuchni. Tak się złożyło, że rozmawiałem z José Luis López Cerrón, który jest bardzo dobrym przyjacielem moim i Alberto, powiedział mi wtedy, że zamierza przyjechać z Francji. Zapytałem go, czy mógłby przywieść stek dla Alberto, bo mnie o niego prosił, a mięso we Francji nie jest takie same. A to, co się stało, to tylko ciąg zbiegów okoliczności, które doprowadziły do tego bałaganu”, tłumaczy kucharz Astany.

Olalla wyjaśnił, że jest przekonany, że problem może być rozwiązany, ponieważ jest dowód zakupu mięsa. „Można to wszystko sprawdzić. Rachunek przekazałem zarządowi Astany, z pewnością jest gdzieś w papierach i wystarczy go odszukać. Pytanie czy szefostwu Atany jeszcze zależy by wyjaśnić sprawę”, powiedział Olalla.

Galopente

Poprzedni artykułBjarne Riis wierzy Contadorowi
Następny artykułAnthony Ravard najszybszy w Paris-Bourges
Pomysłodawca, założyciel i właściciel naszosie.pl. Z wykształcenia ekonomista, kilkanaście lat zarządzający oddziałami banków. Pracę w „korpo” zakończył w 2013 i wtedy to zdecydował poświęcić się tylko pasji. Na szosie jeździ amatorsko od ponad 20 lat. Mąż i ojciec dwóch synów.
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments